Arne Jacobsen svanen – et historisk møbel

Arne Jacobsen har som bekendt kreeret mange fantastiske møbler gennem sin karriere, og flere af dem er stadig i produktion, hvilket jo må siges at være en præstation. Af de mest lovpriste er Arne Jacobsen svanen.

Det simple, men stadig elegante design var noget man ikke var vandt til da Arne Jacobsen svanen stol først så dagens lys, og den er siden da gået over i historien. Den bliver stadig produceret og sælger da også i bedste velgående, i Danmark såvel som i udlandet.

Jeg tror ikke at der kan herske tvivl om at Arne Jacobsen svanen er et ikon som, ganske velfortjent i øvrigt, er gået over i historien. Det er nu 43 år siden at den først så dagens lys, og jeg tror såmænd stadig at den vil være populær om 100 år.

Man kan vel godt kalde det for et tidløst design og måske var Arne Jacobsen også en smule forud for sin tid. Han blev dog hurtigt anerkendt og accepteret som møbeldesigner det til trods.

I dag er Arne Jacobsen Svanen kendt over hele verdenen, og der er mange hvis eneste må i livet er at eje en original.  Jeg lovpriser i hvert fald vores alles landsmand og møbeldesigner og takker af.

You may also like...