Få tjekket dit tag inden nytårsaften!

Har du mistanke om at dit tag er ved at gå i stykker? Og er du derfor bange for den kommende nytårsaften, da taget måske ikke kan holde til det? Så burde du læse med her.

Der har været mange uheld med tage det seneste år. Mange holder nemlig slet ikke øje med deres tages tilstand og en dag kan det gå grueligt galt. Det er især set nytårsaften, da raketter er røget ned igennem tagene. Når dette sker er taget uden tvivl defekt. Man skal altid holde øje med tagets tilstand, da man hurtigt kan se, hvis der er problemer. Det er først dér at folk finder ud af at der er noget galt, da man ofte ikke tjekker taget af egen fornuft. Det er ikke noget man tænker over i hverdagen, for der er så meget andet at se til.

Nogen har endda været helt ude i problemer med taget, som har givet fugtskader. Det kan være en af grundene til at man lægger mærke til problemet, da der pludselig forekommer en masse fugtige pletter i loftet, på vægge eller i gulvet. Det er dog de færreste der med det samme finder taget, som synderen. For mange tænker at grunden måske er for megen udluftning eller at vinduerne ikke er tætte. Det er dog ofte grunden og man skal derfor altid tjekke alle kanter og hjørner i hjemmet.

Når man slet ikke har et overblik over tagets tilstand, kan det give fatale skader. Når der først er kommet fugt, kan det være svært at slippe af med. For når fugten er sluppet ind er det ikke blot at udskifte taget, men så kan man komme ud for at skulle rive flere vægge ned og der skal lægges nye gulve. Fugt kan ligeledes give flere problemer, da det kan medvirke til svamp. Det er endnu værre og endnu dyrere at slippe af med, da der både skal en ekspert ud for at fjerne det, men der skal stadig nye vægge og gulve. Svamp kan være enormt farligt for dig og dine omgivelser, da det kan medvirke til at man får konstateret flere sygdomme. Man kan for eksempel få astma af svamp

Jeg var selv en af dem for nogle få år tilbage. Jeg tænkte slet ikke over mit tag, da det bare var der. Og hvor tit går man lige derop for at holde øje med det? Det gør man jo aldrig! Det har jeg dog lært nu, da min søn blev alvorlig syg på grund af taget var defekt. Det vil aldrig ske igen, da jeg nu er yderst opmærksom.

Jeg begyndte at undre mig, da min søn begyndte at hoste meget. Jeg spurgte ham om han ikke havde taget nok tøj på, når han var i skole, men det var ikke tilfældet. Jeg tænkte på om det måske kunne skyldes støv og derfor være støvallergi, men det mente lægen ikke at det kunne være efter adskillige prøver. Så jeg blev ved med at undre mig i lang tid, og da han blev ved med at hoste i et halvt år, måtte vi atter en gang til lægen. Da vi så fik taget en masse forskellige prøver på min søn, fik vi at vide, at han nu havde fået astma. Jeg blev meget forbavset, da jeg ikke vidste hvordan det var kommet. Ingen i familien lider eller har lidt af astma og det var derfor meget underligt. Jeg tænkte selvfølgelig stadig ikke på, at det kunne være taget, da det ikke er åbenlyst problem for mig.
Jeg fandt dog først ud af det, da der nytårsaften for to år tilbage, var en raket på min søns værelse. Jeg undrede mig meget, da jeg troede at man søn havde slæbt den op på værelset. Men det var ikke ham. Da jeg så gik op igen og kiggede op mod taget, så jeg hullet og de rådne tag. Jeg vidste ikke hvordan jeg skulle reagere. Skulle jeg græde eller grine? Det hele så i hvert fald sort ud!

Det hele gik efterhånden op for mig, da taget fuldstændig var defekt og min søn har hele 1. sal for sig selv. Han har derfor været den, der har lidt mest under alt dette, da han har været på sit værelse meget af tiden og har været tættest på skaden. Jeg følte mig så ansvarsløs, da jeg skulle have været meget mere opmærksom!

Det er derfor vigtigt at få tjekket taget i ny og næ og i det hele taget få et nyt tag, da du derfor er sikret dig imod sygdomme og raketter liggende på gulvet!

You may also like...