Er det en god idé med børneopsparing?

Jeg har et vennepar, der begge er i starten af tyverne, som lige er blevet forældre. De skal nu til at overveje hvorvidt, de skal starte en børneopsparing op til deres lille datter, eller om det er spild af penge. Jeg ved, det er noget, de tænker meget over, og at de gerne snart vil få gjort noget ved det.

Deres datter blev jo født under krisen, og mens min veninde var gravid, lukkede en bank, mens en anden blev reddet på målstregen. Alle de mange historier har nok gjort mine venner, som i forvejen ikke har den bedste økonomi, en lille smule nervøse, især nu hvor de skulle være forældre.

Det, de er mest nervøse over, er, om de kan risikere at deres opsparing er forgæves, hvis der kommer en endnu større krise og deres bank krakker om ti år, men jeg har sagt at jeg mener, man har ret til sin børneopsparing og andre opsparinger, uanset hvad der sker med banken, uden at jeg faktisk er helt sikker på, om jeg har ret.

Jeg har sagt til dem, at jeg synes, det er en god idé at starte en børneopsparing, uanset hvad, og jeg håber, de beslutter sig for det inden længe.

You may also like...