Hundehalsbånd – Pris, komfort og dyrevelfærd

At sige at et hundehalsbånd er hundens bedste ven er nok at gå til yderlighederne. Man har gennem tiderne set eksempler på hunde der i den grad har lidt under deres ejeres tvivlsomme tilgang til emnet.

Jeg husker tydeligt for år tilbage hvor det var på mode at købe en bestemt type hundehalsbånd med pigge til sin hund for så vende det forkert således at hunden ikke var i tvivl hvis den blev for ivrig. I mange tilfælde var der dog ikke bare tale om ubehag for hunden, men direkte dyremishandling.

Dette er heldigvis gået af mode, men ikke desto mindre er hundeejere ofte uvidende om vigtigheden af et godt hundehalsbånd. Jeg har sågar set eksempler på at folk bare har bundet et reb om halsen på hunden.

Et godt hundehalsbånd er yderst vigtigt og tjener flere formål. Dels har det til formål at have et sted at sætte snoren fast, for hunde skal jo gå i snor, men dette er jo ikke bare for at genere hundeejere, men faktisk også til hundens ejet bedste. En hund forstår ikke altid at man for eksempel skal passe på når man går over vejen eller at den store pitbull på den anden side af vejen ikke nødvendigvis er værd at lege med.

Dette er formålet med snoren og dermed et hundehalsbånd. Hunden skal vide når den skal stå stille og opføre sig ordenligt, men samtidig skulle der jo ikke gerne ske skade på dyret. Det betaler sig at ofre lidt ekstra på udstyret til sin firbenede ven.

You may also like...