Hvad skal en indisk restaurant servere?

Mange indiske restauranter er – ifølge dem selv – eksperter på indisk cuisine. Men størstedelen af restauranterne har ikke kendskab til indiske madtraditioner, og de serverer mad, der sjældent ville blive set i Indiens gader og stræder. Men hvad skal en indisk restaurant egentlig kunne servere? Her kommer der 3 bud på ægte indisk gourmetmad

Indisk restaurant skal servere Tandoori

Enhver indisk restaurant med respekt for sig selv skal kunne servere Chicken Tandoori. Det er en klassisk indisk ret, som kan spores mange hundrede hvis ikke årtusinder tilbage i Inden, og det er én af de mest populære retter i Inden. Derfor er det et must for en indisk restaurant at kunne servere en ægte, autentisk Tandoori ret.

 

Masala

Masala er et purékrydderi, der bruges i mange forskellige indiske retter. Det består altid af paprika, mynte og hvidløg, men der kan tilsættes mange forskellige krydderier alt efter hvilken region eller opskrift, man går efter, En indisk restaurant skal kunne servere flere forskellige retter med Masala – hvad enten det er til kylling, oksekød eller fisk.

 

Vegetarretter

En indisk restaurant skal hav en separat afdeling for vegetariske retter. Mange steder i Indien spiser man ikke oksekød, da kylling er den foretrukne kødret, men der er også områder, hvor kød er svært at få fat på. Derfor består en del af indiske befolknings madindtag af vegetariske retter som vegetable kofta, panner makhani eller punjabi chole. Der er henholdsvis tale om vegetarboller, hytteost og kikærter i forskellige tilberedninger og enhver indisk restaurant skal kunne servere det – ellers er det ikke en indisk restaurant.

 

Kender du ikke en autentisk indisk restaurant, der serverer alle indiens lækreste retter, skal du besøge Punjab Indian Restaurant i Valby. Med over 20 års erfaring i restaurationsbranchen og opskrifter der går utallige generationer tilbage i tiden, er du garanteret en fantastisk smagsoplevelse.

You may also like...