Hvorfor opstår tandpine? Tandlægecenter Højbro Plads hjælper

Tandpine rammer en bred skare af danskere hver eneste dag. Selv i Danmark hvor vi er blevet gode til at forebygge tandproblemer og derfor også tandpine, oplever folk stadig problemer. Og selvom man er god til at børste sine tænder og holde tandkødet rent, er det ikke altid en garanti imod tandpine. Det kan opstå akut ud af det blå, og holde én fra at spise ordentligt.

Her får du 4 grunde til, hvorfor tandpine rammer

 

En af de klassiske grunde til, at man får tandpine er, at man har et hul i tanden. Hvis hullet forbliver ubehandlet, kan det i sidste ende blive en dyr og smertefuld fornøjelse. Så husk altid at gå til tandlægen, hvis du tror, du kunne have et hul. Så snart bakterierne når ind til tandbenet, rammer ens tandpine endnu hårdere, og man udsætter sig selv for unødvendig smerte. Tandlægecenter Højbro Plads har mange års erfaring med at behandle tandpine – læs mere om dem her.

Betændelse i tandkødet er også en klassisk årsag til tandpine. Selvom betændelsen ikke sidder i selve tanden, kan betændelse i de omkringliggende områder give tandpine. Og hvis man ikke renser sin mund ordentligt, kan man risikere at betændelsen spreder sig til tænderne.

En tredje grund til, at man får tandpine er, at man får en tandbyld. En tandbyld er en lille bobbel, hvor betændelse samler sig. Det store tryk i boblen gør det til en meget smertefuld oplevelse for alle, der får en tandbyld.

En sidste grund til, at man får tandpine, selvom man renser sine tænder 2 gange om dagen, husker at bruge tandtråd og tandstikker, er, hvis man er ved at få en ny tand. Det kan enten være en visdomstand eller en ”voksentand”. Det kan give en akut tandpine, men eftersom det ikke er en betændelsessituation men en naturlig del af livet, er der ikke meget at gøre.

 

Hvad kan du gøre?

Udover at passe godt på dine tænder og børste dem hver dag, kan du gå til Tandlægecenter Højbro Plads for at få det hele tjekket. De er specialister inden for deres felt, og de har mange års erfaring. Du kan læse mere om dem her og finde ud af, hvordan de behandler tandpine. Du kan også ringe til dem på 33 14 05 90.

You may also like...