Implantatsystemer skåner munden, måske er det det, jeg skal have?

Jeg skriver, fordi jeg har brug for noget vejledning til et kommende tandlægebesøg, jeg vil gerne vide noget om implantatsystemer.

Jeg har en god kollega, der har fået lavet implantatsystemer, faktisk i hver side af undermunden.

Han sagde det var fordi, han havde ikke en men flere tænder i hver side, der skulle skiftes ud med implantater, derfor fik han implantatsystemer, en slags kæde af implantater.

Fordelen med implantatsystemer skulle være, at hvis man mangler mere end en tand, så kan man i stedet for at få sat et implantat i hver, så kan man i stedet få lavet et system, en slags brobehandling, så at selv munden skånes mest muligt. Jeg har nemlig mistet 2 tænder i den ene side og 6 tænder i den anden, som følge af en arvelig tandsygdom i familien, hvor nogle af tænderne simpelthen går til. Jeg er i tvivl, om jeg skal få den lavet, det er jo en stor beslutning, men samtidig ser jeg frem til at få et fuldstændigt tandsæt, selv om jeg jo egentlig har vænnet mig til den lidt sørgelige tandrække, som jeg har nu. Med et implantatsystem undgår jeg jo for mange operationer, fordi nogle af tænderne blot er en del af kæden, men hvor det altså visuelt stadig ligner, at alle sidder helt fast forankret. Og det er jo optimalt, kan man sige 🙂

You may also like...