Fordelene ved at have et mandolinjern

Hvis du endnu ikke har opdaget de store fordele det kan være at have et mandolinjern i køkkenet, så prøv at tænde for fjernsynet, når der er tv køkken næste gang. Brugen af dette køkkenredskab er nemlig steget gevaldigt, især når det gælder italiensk eller fransk madlavning, men det har i det danske køkken i de senere år også vundet plads som fast inventar.

Det var i det franske køkken, man første gang brugte et mandolinjern, og det har utrolig mange fordele, da dette instrument både kan skære tynde og lige skiver, som man normalt ikke vil kunne gøre i hånden. Med dette køkkenredskab i sit køkken, kan man altså også lave retter af flot udseende, så man rigtigt kan imponere sine gæster.

Et mandolinjern er et must i ethvert køkken med respekt for sig selv, især fordi man som kok kan spare en masse tid ved bare at køre grøntsagerne et par gange igennem denne maskine, for det går altså lynhurtigt, når man forbereder og tilbereder sin mad på denne måde. Der findes mange forskellige udgaver, men de mest interessante er dem, de professionelle kokke bruger, som kan skære i både skiver, tern, stave og strimler.

You may also like...