Læg aldrig et nyt tag om vinteren, det kan ende helt katastrofalt

Det var en kompliceret affære, da vi fik lagt nyt tag henover vinteren for et par år siden. Som I nok kan huske, var det en ret hård og lang vinter med kulde og rigtig, rigtig meget sne. Som I kan forestille jer, betød det uendelige udsættelser af projektet. I nogle periode måtte vi holde pause fra taglægningen i flere uger, inden vi kunne prøve lidt igen.

Kan I forestille jer, hvad det gjorde ved varmeregningen, når man sådan mangler et tag over hovedet vinteren over? Det var ikke kønt, kan jeg love for. De penge vi sparede på grund af lavsæsonen fik hurtigt ben at gå på og mere til. Udover selve udgiften, var det ret ubehageligt at skulle få hjemmelivet til at fungere, når hele huset var tæt på frysepunktet det meste af tiden. Vi havde forberedt os ved at rede op i kælderen, hvor vi også har et fyr at fyre op i, så vi kunne trods alt overleve. Heldigvis!

Én ting er sikkert: Hvis vi nogensinde skal lægge et nyt tag på noget som helst, bliver det når sommeren er i fuldt flor – koste hvad det vil! Det er da nok også noget mere behageligt, at arbejde på taget med solen skinnende ned på én fremfor i kulde og blæst og sne i driver.

Så kære venner, hør mit råd til jer. Hvis I vælger at udskifte jeres tag med et nyt, så gør det for guds skyld ikke om vinteren, også selvom firmaerne gør alt, hvad de kan for at lokke med billigere priser. Det vil altid ende med at trække i langdrag. Jeg ved godt, at nogen af jer står og trænger til et nyt tag ret kritisk, men hvis ikke det kan nåes at bestilles, leveres og lægges inden vinteren træder i kraft, vil jeg bare virkelig anbefale, at I venter indtil næste forår. Ellers kommer I virkelig til at fortryde det. Var mine ord. Og ja, jeg ved godt de sidste to vintre har været meget mildere end dem, vi oplevede nogle år tilbage. Det er bare ikke værd at satse på, da det grænser sig til det katastrofale, når det går galt.

Hilsen den ulykkelige taglægger.

You may also like...