PH lamper eller Koglen – det kan være en svær beslutning!

Det kan være utrolig svært at beslutte, hvilke lamper man skal købe, når man skal forsyne sit nye hus med interiør. Mit valg står mellem en af de mange PH lamper eller Koglen, men er i tvivl om, hvilken der vil se bedst ud i stuen.

Egentlig er det jo nok lidt et luksus problem, når man ikke kan vælge mellem Koglen og PH lamper, men eftersom det jo er relativ dyre lamper, så vil jeg gerne være sikker i mit vælg, før jeg investere i en. PH lamperne kender jeg hjemme fra mine forældre, som igennem årene har forsynet deres hus med flere forskellige. Koglen har jeg kun set i butikken og på nettet, så jeg er ikke rigtig klar over, hvordan den tager sig ud i et hjem.

En af mine overvejelser omkring Koglen er, om den bliver for stor at have hængende over sofabordet, da flere mener, at den passer bedre over et spisebord. Her har jeg dog allerede investeret i en af PH lamperne, og den passer ikke ind i stuen. Desuden har jeg fra start vist, at det skulle være denne lampe, der skulle hænge over spisebordet.

Koglen er jo en fantastisk lampe, og det, jeg så godt kan lide, er, at selvom den er relativ stor, så virker den ikke tung. De mange skærme giver den luft, og måden hvorpå lyset reflekteres gør, at den virker let og elegant. Desuden har jeg på nettet læst, at man i dag kan få en mindre udgave af Koglen, så måske den ikke vil være for stor.

Problemet med PH lamperne er, at jeg ikke rigtig har fundet en loftslampe, som jeg synes passer ind over stuebordet. Jeg har købt Academy loftslampen til over spisebordet, hvor den passer perfekt ind. Så har jeg kigget på Kuglelamel lampen, men den synes jeg alligevel minder meget om Koglen. Utrolig det kan være så svært, når der er så mange PH lamper at vælge imellem.

Desuden havde jeg lovet mig selv, at huset ikke kun skulle udsmykkes med PH lamper, da jeg gerne vil have lidt forskelligt design. Nu er der nok nogle, der vil sige, at Koglen reelt set også er en del af PH lamperne, da det jo er en Poul Henningsen lampe, men den er ikke en del af den såkaldte PH serie. Måske jeg skulle kigge på flere lamper, inden jeg beslutter mig.

You may also like...