Temperaturovervågning til drivhuset

Jeg har et drivhus som jeg holder meget af, og som normalt fungerer rigtig godt i forhold til den danske sommer. I år har der dog allerede været nogle dage hvor det er gået helt galt og en enkelt tomatplante har allerede måtte lave livet. Derfor leder jeg nu efter en form for temperaturovervågning.

Tricket er imidlertid er jeg gerne vil have mulighed for en hvis grad af automatisering, da jeg sjældent er hjemme i løbet af dagen. Jeg ved at man kan få noget motoriseret tingeltangel til vinduerne i drivhuset, men hvordan at jeg kan få det til at arbejde sammen med elektronisk temperaturovervågning har jeg endnu ikke regnet ud.

Jeg har fundet en temperaturovervågning online, som kan sende SMS’er til en, hvis temperaturen falder eller stiger ud over normen, og det er faktisk så smart at man også kan sende en SMS tilbage der enten kan tænde eller slukke for varmen. Den er jo i grunden beregnet til at sidde i et sommerhus, men jeg tænker at den måske alligevel godt kan bruges til dette formål, jeg er bare ikke sikker på hvordan.

Det ideelle ville jo være at finde en temperaturovervågning jeg kan slutte til computeren. For computere er noget jeg ved noget om, men det er altså ikke lige lykkedes mig noget i den stil, til en rimelig pris.

Jeg tænker at der må findes færdige løsninger med temperaturovervågning til drivhuse, men igen har jeg ikke kunne finde noget, hvilket er den egentlige grund til at jeg skriver her.

You may also like...